MAGYAR BÚVÁR KÖNYVTÁR

A Magyar Búvár Könyvtárban megtalálhatók – szándékaink szerint teljes körűen – a magyar szerzők búvárkönyvei, a magyar búvárújságok. Merítettünk a magyar szerzők jelentős, vagy érdekes búvár tárgyú kiadványai közül, azonban nem állítjuk, hogy teljes az összeállítás.

Az oldalaink más részeire – általában – jellemző időbeli határt a Könyvtárban nem alkalmaztuk, és az oldal indulásáig „ponyvára került” olvasnivalók teljes körét bemutatjuk.

A gyűjtemények tudatosan nem tartalmaznak olyan nyomdatermékeket, melyek – származzanak bár hazai szerző tollából –, csak érintően, említés szintjén, kis(ebb) terjedelemben, vagy csak egy-egy írás erejéig foglalkoznak a búvárkodással. Ugyancsak nem tettük fel a képzeletbeli könyvespolcokra azt a néhány könyvet, mely nem a búvárkodásról íródott, hanem csak szerepel benne búvár, vagy a búvárkodás. Úgy gondoltuk viszont, hogy fontos közzé tenni az össze magyar nyelven megjelent – tehát itt sem kerülünk ellentmondásban az oldal elsődleges célkitűzésével – búvárkönyv tematikus összeállítását. Mostohán bántunk a korszerű adathordozókon (CD, DVD), vagy filmen, videokazettán megjelent művekkel, mivel ilyen gyűjtemény jelenleg – még – nem szerepel a Könyvtárban.

Nem kívánunk csalódást okozni senkinek sem, a könyveket, kiadványokat (csak) bemutatjuk, de tartalmukat részletesen nem ismertetjük…

Tartalom:

·MAGYAR SZERZŐK BÚVÁRKÖNYVEI

· ÚJSÁGOK, FOLYÓIRATOK

· KIADVÁNYOK

· BÚVÁRKÖNYVTÁR

· MAGYAR NYELVEN MEGJELENT BÚVÁRKÖNYVEK TEMATIKUS JEGYZÉKE
(Frissítve - 2014. 09. 23.)